Om oss

Gvarv Vel og Næringslag står bak denne siden om temperaturen på Gvarv sammen med bl.a. Norsk Eplefest og Sauherad kommune. Vi jobber for at Gvarv skal være et godt sted å bo, og et fruktbart sted å drive næring. Gvarv har lenge vært landskjent for å ha en av Norges høyeste offisielt målte sommertemperaturer. Profilering av klimaet og de høye sommertemperaturene er derfor viktig for omdømmet og identiteten vår.

Da den meteorologiske målestasjonen ble flyttet lengre vekk og høyere opp i terrenget i 1989 endret måleresultatene seg. Det førte i sin tid til protester og demonstrasjoner. Rekordene har oftere gått til andre steder selv om det er like varmt (og kaldt) på Gvarv som før.

Det har senere vært flere forsøk på å få en offisiell visning av Gvarv sentrums egentlige temperatur uten at det har lykkes. Både private, næringsdrivende på Gvarv og Sauherad kommune ser på dette som en viktig sak for Gvarv og det ble derfor tatt opp igjen i Bolystprosjektet fra 2012-2014.

Etter initiativ fra Sauherad kommune ble det i 2005 reetablert en meteorologisk målestasjon i Tangenveien, nær stedet der den stod i perioden 1919 – 1989. Sauherad kommune som eier av værstasjonen, inngikk samtidig også avtale med grunneier om at værstasjonen skal få stå i hagen deres.

Bolystprosjektet, som ble avsluttet våren 2014, hadde skaffet litt penger til prosjektet ”Temperaturen på Gvarv”. Arbeidet med å få vist frem temperaturen ble videreført av en arbeidsgruppe under Gvarv Vel og Næringslag. Planen er å sette opp to store skjermer på Aunebygget som viser temperaturen til forbipasserende. Første trinn i denne prosessen er å få publisert temperaturen på internett.

 

 

Følg oss på Facebook

COM4
ITAS
Arkitektum
Revisorteam
SauheradFrontlogo150

Følg oss